2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Putyin: Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon

Az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök.



“Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az Egyesült Államok megpróbálja meghosszabbítani ezt a konfliktust” – jelentette ki Putyin kedden Moszkvában egy biztonsági konferencián.

"Ők így cselekszenek, és ezzel szítják a konfliktusokat Ázsiában, Afrikában és Latin-Amerikában. A közelmúltban az Egyesült Államok szándékosan megpróbált olajat önteni a tűzre, és felgyújtotta a helyzetet az ázsiai-csendes-óceáni térségben. A tajvani amerikai kaland nem csupán egyetlen felelőtlen politikus kiruccanása, hanem egy tudatos amerikai stratégia része, amelynek célja a térség és a világ helyzetének destabilizálása és kaotizálása, a többi ország szuverenitása és a nemzetközi kötelezettségek iránti tiszteletlenség szemérmetlen megnyilvánulása. Mi ezt gondosan megtervezett provokációnak tekintjük. Nyilvánvaló, hogy a nyugati globalista elitek ilyen akciókkal próbálják többek között elterelni saját polgáraik figyelmét az akut társadalmi-gazdasági problémákról - az életszínvonal csökkenéséről, a munkanélküliségről, a szegénységről és a dezindusztrializációról. Hogy saját kudarcaikat más országokra hárítsák - Oroszországra, Kínára, amelyek szuverén politikát építenek anélkül, hogy alávetnék magukat a nemzetek feletti elitek diktátumának.

Putyin megismételte, hogy Moszkva február végén azért indított katonai műveletet Ukrajnában, hogy biztosítsa Oroszország és polgárai biztonságát, és megvédje a Donbassz népét a népirtástól.

Az elnök szerint az Egyesült Államok az ukránok számára az ágyútöltelék szerepét jelölte ki, végrehajtotta az oroszellenes projektet [Ukrajnában], szemet hunyt a neonáci ideológia terjedése, a Donbassz lakosságának tömeges meggyilkolása felett, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok fegyverekkel, köztük nehézfegyverekkel pumpálta és pumpálja a kijevi rezsimet.

Az Egyesült Államok és NATO-szövetségesei egyre több fegyvert szállítanak Ukrajnának, többek között M142 HIMARS rakéta-sorozatvetőket, M777-es tarackokat és harci drónokat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató