2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Széttépte Orbán és Putyin kézfogós fotóját a Sziget ukrán fellépője

Alina Pash - valami ukrán rapper - a Szigeten koncert helyett Oroszország-ellenes performanszt adott elő.

Ennek részeként az Európa Színpadon széttépett egy fotót, amelyen Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin fogott éppen kezet, a koncert előtt azt skandáltatta a több száz fős közönséggel, hogy „Shame on Russia!”, később pedig a lebombázott Mariupolról, összedőlt épületekről és sebesült gyerekekről jelentek meg képsorok a kivetítőn. Egy ponton pedig ukrán fiatalok videóüzeneteit vetítették le a fesztiválozóknak.

Egy Tanya nevű, 37 éves nő például azt mondta, hogy először 2008-ban járt a Szigeten, és azóta még négyszer látogatott el a fesztiválra. „Táncoltam veletek a Kaiser Chiefsre, és zokogtunk Mando Diao dalaira is, akik a szíriaiaknak szentelték dalaikat. Ahelyett, hogy veled táncolnék a nagyszínpad előtt, most katonai egyenruhát keresek fiaink és lányaink számára.

Nap mint nap látom azokat a híreket, amelyekben Orbán Putyint és bűnözői rezsimjét támogatja. Ezt a háborút mi, ukránok biztosan megnyerjük, ti pedig, magyarok, úgy vonulhattok be a történelembe, mint az egyetlen európai ország, amely támogatja a gonoszt, támogatja Putyint és a bűnöző oroszokat” – mondta a Telex szerint.

Az ukránnak nem volt elég a vergődése, orosz DJ-k fellépése közben is elkezdett szerepelni, mondván szégyenkezésre kell, hogy késztesse őket az invázió miatt. 

A vasárnap feltöltött Insta-sztorijaiban külön kitért a Party Arénában egymást követő két orosz DJ-duó, a Phlegmatic Dogs és a Volac koncertjére, utóbbira pedig a sztorija alapján több más ukránnal együtt el is ment, hogy oroszokat elítélő táblákat tartsanak a magasba. A közzétett videón egy ukrán zászlós lány látszik, aki egy „Az oroszok gyilkosok, háborús bűnösök” feliratú táblát tart a magasba a közönség és a színpad felé is, és egy ponton be is mutat a két orosz DJ-nek. A videón emellett látszik még egy „Állítsuk meg Terroroszországot, mentsük meg a világot” feliratú tábla is.

Egy „Oroszország terrorista” feliratú tábla is feltűnt, majd néhán sztoriját a közösségi oldal letiltotta gyűlöletbeszédre hivatkozva...

Mutatjuk ezt a retket:

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató