2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Elkezdődött: Meloniról került ki egy lejárató videó, amelyen Mussolinit méltatja

Az Olasz Testvérek vezetője, Giorgia Meloni jelenleg a legesélyesebb arra, hogy pártja megnyerje a szeptemberi előrehozott választásokat, és ő legyen Olaszország miniszterelnöke.

Az Olaszország fasizálódásától tartó baloldal gyakran azt is a szemére veti, hogy olyan európai vezetőkkel van szoros kapcsolatban, mint Orbán Viktor.

Az elmúlt napokban elkezdett pörögni egy videórészlet a közösségi oldalakon, amelyen a 19 éves Meloni beszél Benito Mussoliniről, Olaszország fasiszta diktátoráról. A felvétel 1996-ban készült, akkor, amikor Silvio Berlusconi jobbközép és Romano Prodi baloldali szövetsége csapott össze az olasz választásokon. Meloni már ekkor politizált a Nemzeti Szövetségben, ami akkor még a Olasz Szociális Mozgalom - Nemzeti Jobboldal része volt. A politikus az ifjúsági tagozat vezetőjeként nyilatkozott a francia Soir 3 riportjában, ebben beszélt Mussoliniről is.

„Szerintem Mussolini jó politikus volt. Mindent, amit tett, Olaszországért tette. Az elmúlt ötven évben nem volt hozzá hasonló politikus”

- mondja Meloni franciául a riportban.

Itt jegyezzük meg, hogy Zelenszkij meg a náci Banderát éltette. Ja, semmi. Nem érdekes, csak a szokásos kettősmérce...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató