2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Mi Hazánk: úgy tűnik a kormány a saját maga által generált mocsárban egyre jobban kezd elsüllyedni

Dócs szerint

az évszázad legnagyobb aszályával állunk szemben, és úgy tűnik a kormány a saját maga által generált mocsárban egyre jobban kezd elsüllyedni és az eddigi hegemóniája redukálódik.

Az évszázad aszályát éljük Magyarországon, de ennek ellenére a kormány az aszálykárral szemben csak látszatintézkedésekben és csak a felszínt kaparva gondolkodik a megoldásokban – fejtette ki Dócs Dávid, a Mi Hazánk mezőgazdasági szakpolitikusa, országgyűlési képviselő. 

A Mi Hazánk a Virradat Programban deklarálta, hogy az országot a magyar agráriumra kell építeni a külföldi befektetők és autógyárak helyett.

Ezek az ipari beruházások nagy energiaigényű gyárakat telepítenek ide, amelyek értékes termőföldeket vesznek el a mezőgazdaságtól, ráadásul jellemzően az állam által milliárdokkal támogatott gyárak külföldi munkaerőt alkalmaznak, ami még közbiztonsági problémákat is generál – világított rá a párt alelnöke.

Dócs Dávid hozzátette: amikor egy világgazdasági válság közepén vagyunk és akadozhat az élelmiszerellátás megengedhetetlen luxus, hogy az ország legjobb termőföldjeinek helyén külföldi beruházók hozzanak létre (például akkumulátorgyárat) olyan tevékenységekre gyármonstrumokat, amelyek válság idején teljesen feleslegesek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató