2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Súlyosbodott a helyzet, 1000 hektáron ég a tűz jelenleg

Mint írtuk, tűz ütött ki tegnap Táborfalva térségében, Tatárszentgyörgy és Örkény között, ahol csütörtökön gyulladt ki az aljnövényzet, a magas fű, egy bozótos, fás területen. A tüzet úgy tűnt, napközbenre megfékezték, csakhogy most újabb, ezúttal rossz hírrel szolgálat a Katasztrófavédelem.

Hétszáz hektárra terjedt ki a tűz, kilenc vízsugárral és kéziszerszámokkal folyamatosan oltották a dabasi, a monori, a nagykátai, a ceglédi, a fővárosi és a székesfehérvári hivatásos, valamint a budaörsi önkéntes tűzoltók. Úgy tűnt, sikerrel.

Péntek délelőttre azonban fordult a kocka: A szél miatt kitörtek a lángok a tűzoltók által korábban körülhatárolt területről a Pest megyei Tatárszentgyörgy térségében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) péntek délelőtt.

Mint írják, jelenleg már mintegy ezer hektáron (10.000.000, azaz tízmillió négyzetméteren) ég a tűz, és fák lombkoronái is begyulladtak.

A területen a dabasi, monori, ceglédi, székesfehérvári, nagykátai és kecskeméti hivatásos, valamint a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók küzdenek a lángokkal, illetve honvédségi helikopter is részt vesz az oltásban

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató