2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Gratulált Novák Katalinnak és Orbán Viktornak a belorusz elnök

Aljakszandr Lukasenka belorusz elnök a magyar nemzeti ünnep, Szent István napja alkalmából gratulált Novák Katalin köztársasági elnöknek – erről az államfő sajtószolgálata tájékoztatta a Belta állami hírügynökséget.



A belorusz elnök úgy fogalmazott, a modern kihívások szorosabb együttműködést kívánnak meg. Továbbá meggyőződése, hogy minden nehézség ellenére konstruktív párbeszédet tudnak folytatni különböző területeken. 

Aljakszandr Lukasenka a magyar köztársasági elnöknek azt írta, hogy megerősíti Belarusz őszinte vágyát és érdeklődését a Magyarországgal folytatott kétoldalú együttműködés teljes spektrumának bővítése és elmélyítése iránt.

Közleményében az államfő Orbán Viktor miniszterelnöknek is gratulált. Aljakszandr Lukasenka szerint a beloruszokat és a magyarokat az igazságba és igazságosságba vetett hit, a szülőföld iránti szeretet, a hagyományőrzés és a család és barátok védelme köti össze. „A fennálló súlyos fenyegetések és geopolitikai játszmák ellenére országaink továbbra is fokozatosan megvédik jogukat ahhoz, hogy szuverén és független államok maradjanak” – tette hozzá.

Osztom a béke fenntartására irányuló vágyát. A Belarusz Köztársaság továbbra is szorgalmazza a regionális és globális biztonság megerősítését a közös felelősség elvei alapján, valamint támogatja a fenntartható stratégiai stabilitás kialakítását

– fogalmazott a belorusz elnök, aki bízik abban, hogy a két ország jelentős mértékben hozzá tud járulni a nemzetközi közösség tagjai közötti megállapodás létrejöttéhez.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató