2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Homoszexuális férfi lehet Dánia következő miniszterelnöke

Søren Pape Poulsen, a Konzervatív Néppárt elnöke Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy miniszterelnök-jelöltként indul a 2023 júniusi dán parlamenti választásokat megelőzően.



A volt igazságügyi miniszter és Viborg egykori polgármestere 2014-ben coming outolt homokosként. Kampánya mostani bejelentésekor ezt írta: “Dánia fantasztikus ország. De sok mindent jobban kell tudnunk csinálni. Erről szavazunk majd. Ezt teszem majd miniszterelnök-jelöltként“.

A Facebookra feltöltött videóban Poulsen azt üzente, hogy pragmatikusabb lehetőséget kínál a választóknak egy olyan kampánnyal, amelynek középpontjában a dán társadalom, a gazdaság és a vállalkozások “biztonságának megőrzése” áll.

“Vigyáznunk kell Dániára, értékeinkre és identitásunkra” – tette hozzá. “Ezért indulok miniszterelnök-jelöltként“.

Poulsen nem sokkal azután coming outolt, hogy a Konzervatív Néppárt vezetőjének választottak 2014-ben. “Nem titok, hogy meleg vagyok, de meglep, hogy 2014-ben ez ennyire érdekes lehet, és értetlenül állok az előtt, hogy az emberek miért gondolják, hogy joguk van tudni” – mondta akkor a Danmarks Radio-nak.

“Azt tapasztaltam, hogy nagy érdeklődés övezi a magánéletemet, és nem tudok úgy interjút adni, hogy ne kérdeznének a személyes kapcsolataimról“.

A miniszterelnök-jelölt 2013 óta él párkapcsolatban a dominikai származású Josue Medina Vasquezzel, akivel 2017-ben jegyezték el egymást.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató