2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Zelenszkij kirúghatta az egyik főtanácsadóját

Olekszij Aresztovics nem szerepel Vologyimir Zelenszkij irodájának tanácsadóinak listáján – írja az Ukrán hét című kiadvány a hivatal hivatalos válaszára hivatkozva.

"Arestovich nem szerepel sem a főállású, sem a szabadúszó tanácsadók listáján az elnöki hivatal vezetésében" - közölte a média.
 
Megjegyzendő, hogy hivatalos kérésre Zelenszkij irodája egy 46 tanácsadót tartalmazó listát bocsátott át Ukrajna legfelsőbb vezetése számára, köztük sok más közszereplő is van, köztük Mihail Podoljak is, de Arestovich nem tagja a stábnak.

Arestovich a háború óta rengeteget videózott, blogolt a közösségi oldalakon. Többször beszámoltunk már mi is a baromságairól. 2020 októbere óta Arestovich a kijevi küldöttségben dolgozik a kapcsolattartó csoportban, és ugyanazon év decemberében az elnöki hivatal vezetőjének szabadúszó tanácsadója lett.

A kiadvány Arestovich egyik adásából idéz, amelyben azt állítja, hogy ha kirúgják Zelenszkij irodájából, továbbra is beszélni fog, de nem fog bele az öncenzúrába. „A bolondok egyszerűen nem értik, mi lesz, ha felmondok” – idézte a blogger a kiadványt.

Napokkal ezelőtt felreppent a hír, hogy az ukrán elnök a hadsereg parancsnokát is le akarja váltani...

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató