2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Malmöben leszámolás történt: 15 éves migráns lőtte le a migráns maffiavezért

Meghalt annak a lövöldözésnek a “célpontja”, amely pénteken zajlott le a dél-svédországi Malmö egyik bevásárlóközpontjában – közölte szombaton a rendőrség.

Az elkövetőt, egy fiatal migránst elfogták.

Jelenleg minden jel arra enged következtetni, hogy a támadás egy meghatározott személy ellen irányult, és a meglőtt, időközben elhunyt 31 éves férfi volt a lövöldözés célpontja – jelentette ki Petra Stenkula malmői rendőrfőnök sajtótájékoztatóján.

A lövöldözésben megsebesült egy nő is – a rendőrség szerint egy járókelő –, őt súlyos sebekkel szállították kórházba. Már pénteken gyanúsítottként őrizetbe vettek egy 15 éves fiút. A rendőrség “elszigetelt, az alvilághoz köthető incidensnek” tekinti a történteket, és kizárja a terrorista indíttatást – jelentette ki korábban a malmői rendőrség egyik szóvivője. Svédországban választások közelednek, és a bűnözés lett a kampány egyik fő témaköre.

Malmö Svédország harmadik legnépesebb városa a legjelentősebb bevándorlóközösséggel. Az Emporiában, ahol a lövöldözés történt, mintegy kétszáz üzlet és étterem található.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató