2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Megölték Alekszander Dugin lányát

Ismeretlen tettesek felrobbantották az autót, amelyben Alekszander Dugin, orosz író lánya utazott. A jármű Dugin tulajdona volt, így ő lehetett a merénylet célpontja. Az orosz író korábban az orosz elnök közeli barátja volt, azonban pár éve kiesett az orosz elnök belső köréből, az orosz jobboldali mozgalmak azonban továbbra is fontos ideológusként tekintenek rá.



Daria Dugin, Alekszandr Dugin orosz író lánya életét vesztette egy autórobbanásban Bolsije Vjazemi falu közelében a moszkvai régióban. A felrobbant autó az édesapjáé. Daria Dugin a Traditions fesztiválon (a Tranzithoz hasonló fesztivál, kulturális, irodalmi és vitaműsorokkal – a szerk.) tartott volna előadást a településen – mondta vasárnap a TASS-nak Andrej Krasznov, az Orosz Horizont mozgalom vezetője. 

Én is ott voltam. Az eset akkor történt, amikor Dasa bekanyarodott a Mozsajszkoje autópályára, aztán robbanás történt, az autó azonnal kigyulladt, teljesen elnyelték a lángok.

– fogalmazott Krasznov, aki hozzátette, hogy a felrobbant autó Alekszandr Duginé.

Ez az apja autója, Dasha általában másikat vezet. Szerintem Alekszander volt a célpont

– jegyezte meg.

Az “Orosz Horizont” közéleti mozgalom vezetője szerint, ha a detonáció közvetlenül a fesztivál parkolójában történt volna a Zakharovo birtokon, a következmények rosszabbak lettek volna. 

Politikai kommentátorként a 29 éves Darja Dugina is az Ukrajna elleni háború elkötelezett támogatója volt. Ellene is érvényben voltak brit és amerikai szankciók "dezinformáció" terjesztése miatt.

(PS)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató