2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

A brit katonák közölték: Búcsúzzatok el a szeretteitektől, fel kell készülni az Oroszországgal vívott háborúra

Kiszivárgott információk szerint az Egyesült Királyság felkészült arra, hogy nagyobb haderőt telepít Ukrajnába, hogy ezzel véget vessenek a háborúnak.

A brit hadsereg egyik vezető katonája arról tájékoztatta az egységeit, hogy ideje felkészíteniük a szeretteiket arra, hogy hamarosan háborúba fognak vonulni Oroszország ellen. A szivárogtatás szerint Paul Carney főtörzszászlós arról beszélt embereinek, hogy az Egyesült Királyság kész felvenni a harcot Vlagyimir Putyinnal, és megállítják az Ukrajnában zajló orosz inváziót – írja a Daily Star.

A háború lassan fél éve vette kezdetét, és Carney szerint ideje szembenézni a valósággal, és nagyobb erővel is kivenni a részüket a harcokból, ugyanis véleménye szerint a brit haderő felkészült az aktív részvételre, a katonák képzettek, a felszerelésük hibátlan. Már csak a családtagoktól való búcsú van vissza szerinte, ez ugyanis a legnehezebb része a haderő áttelepítésének: az otthon maradókat fel kell készíteni a családfő távollétére, mert ha a katonák érzik, hogy szeretteik túlságosan aggódnak értük, akkor nem tudnak jól harcolni.

Carney nyilatkozatán több magas rangú megkérdezett tiszt is finomított: szerintük nincs arról szó, hogy harcoló brit egységeket telepítenének már Ukrajnába, azonban a háttérből továbbra is megadnának minden segítséget az ukrán egységeknek újabb fegyverszállítmányok küldésével.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató