2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Anthony Fauci lemond

Anthony Fauci – aki évtizedek óta az Egyesült Államok fertőző betegségekért felelős vezető tisztviselője és a HIV-től a Covid-19-ig terjedő válságok vezető kutatója – bejelentette, hogy decemberben lemond a tisztségéről.

A 81 éves Fauci 38 éven át vezette a Nemzeti Allergia- és Fertőző Betegségek Intézetét (NIAID), és Ronald Reagan kormánya óta mindkét párt elnökeinek sorát szolgálta. Joe Biden hivatalba lépése óta az elnök orvosi főtanácsadója is volt. Bár Fauci már korábban is jelezte, hogy hónapokon belül távozni készül ezekből a pozíciókból, a mostani bejelentés hivatalossá teszi ezt.

De azt mondta, nem vonul vissza.

„Több mint 50 év kormányzati szolgálat után azt tervezem, hogy karrierem következő szakaszát folytatom, amíg még mindig ennyi energiám és szenvedélyem van a területem iránt” – mondta.

„Szeretném felhasználni azt, amit az NIAID igazgatójaként tanultam, hogy továbbra is előmozdítsam a tudományt és a közegészségügyet, valamint hogy inspiráljam és mentoráljam a tudományos vezetők következő generációját, akik segítenek felkészíteni a világot a jövőbeli fertőző betegségek fenyegetéseire” – tette hozzá.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató