2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Megveszi az állam a Vodafone Magyarországot a 4iG-vel közösen

A magyar állam közreműködik a Vodafone Magyarország hazai tulajdonba vételében – közölte hétfő reggel a gazdasági miniszter.

A 2010 utáni kormányoknak mindig is kitüntetett célja volt, hogy a nemzetstratégiai jelentőségű ágazatokban a magyar tulajdon arányát erőteljesen növeljék és lehetőség szerint többségi szintre emeljék. Ez a kormányzati cél a bank-, az energia- és a média szektorban már teljesült, most lehetőség mutatkozik arra, hogy a távközlési piacon is komoly szereplővé lépjen elő egy magyar, állami tulajdoni részesedést is maga mögött tudó vállalat

– olvasható a Nagy Márton által jegyzett közleményben, amelyet az MTI OS hírszolgálatán keresztül adtak ki hétfőn reggel.

A közlemény szerint Nagy Márton felkérte a Corvinus Zrt.-t, hogy vásárolja meg a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. kisebbségi, azaz 49 százalékos részvénycsomagját. Ennek első lépéseként egy előzetes, nem kötelező erejű megállapodás jött létre a Corvinus Zrt., a Vodafone Europe BV, valamint a 4iG Nyrt. között.

A miniszter úgy értékeli, hogy a tranzakció közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűvé minősíthető, ebből adódóan indítványozza a Kormány erre vonatkozó döntését.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató