2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Putyin: Oroszország az érdekeinek megfelelő politikát fog folytatni

Oroszország mint erős és független hatalom csak olyan politikát fog folytatni a világ színterén, amely megfelel alapvető érdekeinek, mert az oroszok genetikai kódjának része az a vágy, hogy saját akaratuk szerint, külső diktátum nélkül éljenek – mondta Vlagyimir Putyin elnök a nemzeti lobogó napja alkalmából mondott beszédében.



“Oroszország erős, független világhatalom. Határozottan csak olyan politikát folytatunk a nemzetközi színtéren, amely megfelel a haza alapvető érdekeinek” – mondta az államfő.

Megjegyezte, hogy a több mint három évszázaddal ezelőtt az első orosz hadihajóra kitűzött orosz zászló Oroszország történelmének nehéz és összetett időszakaiban is Oroszország szimbóluma maradt: Nagy Péter alatt az Orosz Birodalom megalakulása idején, az első világháború csataterein és az 1990-es évek ellentmondásos, nehéz, sarkalatos változásokkal teli időszakában.

A TRIKOLÓR MÁRA AZ OROSZ ÁLLAMISÁG SZERVES RÉSZÉVÉ VÁLT, A NÉP EGYSÉGÉNEK, A HAZA IRÁNTI HŰSÉGÉNEK ÉS A NEMZETI ÉRDEKEK VÉDELMÉRE IRÁNYULÓ KÉSZSÉG JELKÉPE – TETTE HOZZÁ AZ ELNÖK.

“A nemzeti zászló a hagyományos értékeinkhez való hűséget szimbolizálja, amelyektől soha nem fogunk elszakadni – az igazság és az igazságosság, a szolidaritás és az irgalom, Oroszország évszázados, töretlen történelme, őseink eredményei és győzelmei iránti tisztelet, akik ránk hagyták, hogy oltalmazzuk és megvédjük a hazát, és soha nem engedjünk a külső diktátumoknak és hegemóniának” – mondta Putyin.

Ezért vált az orosz nép genetikai kódjának részévé az a vágy, hogy saját akarata szerint éljen, és saját utat válasszon – jegyezte meg az államfő.
 
Kiemelte, hogy a nemzeti zászló, akárcsak a győzelmi zászló, arra szolgál, hogy a fiatalabb generációt a hazaszeretet, az állampolgárság és a haza jövője iránti felelősség értékeire nevelje.

“SZEPTEMBER 1-JÉTŐL MINDEN ISKOLAI HÉT ÜNNEPÉLYES ZÁSZLÓFELVONÁSSAL ÉS A NEMZETI HIMNUSZ ELÉNEKLÉSÉVEL KEZDŐDIK” – MONDTA AZ ELNÖK.

Putyin kifejezte meggyőződését, hogy az orosz zászló örökre szent szimbólum marad a polgárok minden generációja számára”, amely katonai hőstettekre, munkaügyi eredményekre, a tudomány, a kultúra és a sport új magasságok meghódítására, valamint a haza iránti büszkeség érzésére ösztönzi őket.

“Boldog Orosz Zászló Napját, Kedves Barátaim!”

– tette hozzá az elnök.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató