2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Saját faluja díszpolgára lett Toroczkai László

Egyhangúlag szavazta meg a képviselőtestület a volt polgármesternek a címet.

Ásotthalom díszpolgára lettem. Ez eddigi életem legtöbbet érő elismerése, mert azoktól kaptam, akik a legjobban ismernek engem és a munkámat – írta a Twitteren Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, a település korábbi polgármestere. A település volt vezetőjének az elismerését egyhangúlag szavazta meg a képviselő-testület.

Toroczkai a blogján azt írta a kitüntetésről, hogy amikor 2015. október 23-án Pintér Sándor belügyminiszter az összes szomszédos határmenti település polgármesterét kitüntette a migráció elleni küzdelem elismeréseként a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatával, csak őt felejtette ki. Ekkor szerinte sokan felháborodtak, és igazságtalanságot kiáltottak, mivel ő szorgalmazta a határkerítést elsőként.

Akkor azt írta a Facebookra, hogy nem kapott soha kitüntetést és ez nem is érdekli. Most azonban már úgy nyilatkozott, hogy olyan elismerést kapott, amely sokkal többet ér, mint a belügyminiszteri arany fokozatú kitüntetés. „Az otthonom, a legszűkebb pátriám, szülőföldem díszpolgára lettem. Számomra nincs ennél szebb elismerés” – írta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató