2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Újabb Magyarországon játszó ukrán labdarúgó igazolt haza

Távozik a Fehérvártól Ivan Petrjak, aki négy évre írt alá a Sahtar Donyeckhez. Előtte Olekszandr Zubkov ment az ukrán csapathoz a Fraditól.

Ivan Petrjak a Sahtar Donyeck labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. Az ukrán klub a Twitteren jelentette be, hogy szerződtette a MOL Fehérvár FC 28 éves szélsőjét, akivel négy évre szóló megállapodást kötött.

Petrjak 2018 nyarán a donyeckiektől került Magyarországra, és a bajnoki aranyérmes Ferencváros egyik kulcsjátékosa lett. A szurkolók körében nagy felháborodást keltett, amikor egyéves kölcsönszerződésének lejártát követően az Üllői útról a nagy rivális Fehérvárhoz szerződött. A játékos a székesfehérvári alakulattal bajnoki ezüst- és bronzérmesként végzett.

A Sahtar a honlapján kiemelte: az ötszörös válogatott Petrjak magyar klubjaiban összesen 160 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 34-szer volt eredményes és 38 gólpasszt adott.

A Sahtar két héttel ezelőtt igazolta le Petrjak honfitársát, Olekszandr Zubkovot. A donyecki nevelésű támadó 2019 nyarán került a Ferencvároshoz, és végig az Üllői úton szerepelt. Az ukrán Szerhij Rebrov vezetőedző tavaly nyári távozását követően azonban a korábbi alapembernek számító Zubkovnak már csak kiegészítő, majd epizódszerep jutott.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató