2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Ahogy az várható volt: A bukott ellenzék felsorakozott az OMSZ mellé

Népszerű a kommentelés a meteorológiai szolgálat Facebook-posztja alatt.



„Igazi bolsevik tempó ez a Fidesztől… Gratulálunk az önök bátor kiállásához, kormánytisztviselői esküjükhöz továbbra se hagyják magukat! Semmi sem tart örökké, a Fidesz sem!” – ezt a pár sort kommentelte a Jobbik hivatalos Facebook oldala az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi posztja alá, amelyben az OMSZ vezető munkatársai arról írnak, hogy politikai nyomásgyakorlás érte munkájukat az augusztus 20-ai fesztivál lefújása előtt.

Kiáll az OMSZ kirúgott vezetői mellett. Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere egy anekdotát kommentelt: „2500 évvel ezelőtt Xerxész hídjait egy irtózatos viharban elsöpörte az áradat. A király kivégeztette a hidak tervezőit. Aztán hogy a másik bűnös is megtanulja, hol a helye, megkorbácsoltatta a tengert. Nem lennék most az időjárás helyében”.

Megszólalt Makizaj, az ellenzéki pártok április 3-án vereséget szenvedő miniszterelnök-jelöltje is: ő megköszönte, hogy az „év minden napján igyekeznek nekünk megkönnyíteni a mindennapjainkat, és köszönjük, hogy a munkájuk következtében tragédiák előzhetőek meg!”.

Mint ismert, hétfőn este, mindössze két nappal azután, hogy elmaradt az az eső, amire hivatkozva a szervezők elhalasztották az augusztus 20-i tűzijátékot, Palkovics László technológiai és ipari miniszter menesztette az OMSZ két vezetőjét is. Az OMSZ ezt követően politikai nyomásgyakorlásra panaszkodott, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter azonban a keddi kormányinfón azt mondta, az augusztus 20-i téves jelzés csupán az „utolsó utáni csepp volt a pohárban” a vezetők kirúgásánál.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató