2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Ifj. Lomnici Zoltán a szabotázsakciót sem tudja kizárni a tűzijáték elmaradása okaként

ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász volt a TV2 Mokka című műsorának vendége hétfő reggel - írja a Soros-blog.

Istenes László egy ponton kitér arra, hogy meglepte a családját is, hogy egy ilyen szakma mögött komoly technika van, és nem akarta elhinni, hogy 15.22-kor felhőszakadást jósolt az OMSZ, miközben a kertjükben sütött a Nap.

„Ők mivel dolgozhatnak? Ez egy borzasztó nagy hiba volt valaki, valakik részéről”

– tette hozzá.

A kellemetlenségek egy része anyagi veszteség, de mellette jelentős presztízsveszteség is érte az operatív törzset, teszi hozzá Istenes, mire ifj. Lomnici azzal folytatta, hogy az OMSZ ilyenkor tájékoztatja az operatív törzset, és az alapján döntenek.

”Azt is tudni kell, hogy mivel a tűzijáték, mivel nem véletlenül említettem az Egyesült Államokat, ez augusztus 20-án olyan, mint július 4-én, ez az állam születésnapja, a hivatalos állami ünnep, tehát erről lehet polémiát folytatni, de végső soron ez az állami ünnep mindig a külsőségekről szól. Amikor belül, csöndben, családilag ünnepeljük a dolgokat, azt úgy hívják, hogy születésnap. Tehát itt egy nagyon lényeges dologról van szó, és ahogy ön is mondta, keletkezett tényleges kár, és beszélhetünk elmaradt haszonról is” – mondta el a CÖF-alapító Lomnici, majd azzal folytatta, hogy csak a tűzijátékhoz szükséges dolgok egyhetes őrzése és tárolása több milliós tétel, ezért erősen tamáskodik abból a szempontból, hogy ezt egy bocsánatkéréssel el lehet-e intézni.

„Bocsánat, ha szabad csak egyszavas választ kérnem, elképzelhető hogy vizsgálat indul az OMSZ-nél vagy bárhol máshol?” – tette fel a zárókérdést Istenes, amire Lomnici elmondta:

„Én akár szabotázsakciót sem tudok kizárni. Nyilván nem az OMSZ-nél, csak úgy általánosságban mondom, tehát ez olyan súlyos hibának tűnik, ahol akár az emberi mulasztáson is túlmutató a felelősségi kérdés”

– mondta el Lomnici a végén.

Mint ismert, a két vezetőt tegnap menesztették, majd az OMSZ-tagok politikai nyomásgyakorlással vádolták meg a kormányt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató