2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Ukrán nagykövet: minél több oroszt ölünk meg most, annál kevesebbet kell majd a gyerekeinknek

Ukrajna mindent megtesz azért, hogy “minél több oroszt” megöljön – jelentette ki hétfőn a helyi médiának Petro Vrublevszkij, az ország kazahsztáni nagykövete.



Egy helyi bloggerrel beszélgetve Vrublevszkijt arra kérték, hogy kommentálja a folyamatban lévő ukrajnai konfliktust.

“MIT MONDHATNÉK… MEGPRÓBÁLUNK ANNYI [OROSZ] EMBERT MEGÖLNI, AMENNYIT CSAK LEHET. MINÉL TÖBB OROSZT ÖLÜNK MEG MOST, ANNÁL KEVESEBBET KELL MAJD A GYEREKEINKNEK. ENNYI” – MONDTA.

Az ukrán nagykövet megjegyzéseire reagált Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője, aki “terrorista” politikával vádolta Kijevet.

“CSAK EGY TERRORISTA REZSIM NAGYKÖVETE MONDHAT ILYENEKET. A KIJEVI NÁCIK NYOLC ÉVE CSENDBEN GYILKOLJÁK AZ EMBEREKET, ÉS MINDENÉRT MOSZKVÁT HIBÁZTATJÁK, DE MOST MÁR NYÍLTAN BESZÉLNEK AZ ETNIKAI TISZTOGATÁSI TERVEIKRŐL” – ÍRTA A TELEGRAMON.

A hónap elején Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök azzal vádolta Volodimir Zelenszkij ukrán vezetőt, hogy Adolf Hitler példáját követi azzal, hogy minden orosz kollektív büntetésére szólított fel. Medvegyev Zelenszkij egy korábbi nyilatkozatára utalt, amelyben azt javasolta, hogy minden orosz embert – politikai beállítottságától és körülményeitől függetlenül – deportáljanak a nyugati országokból.

“Adolf Hitler egy egész népről próbált ilyen elképzeléseket megvalósítani” – jegyezte meg az orosz tisztségviselő. “Van még kérdés az ukrán hatóságok természetével kapcsolatban?”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató