2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Boris Johnson arra buzdította a briteket, hogy fizessenek adót Ukrajna megsegítésére, mert az a "szabadság ára"

Harmadjára járt ukrán barátjánál a kazalfejű. Látogatásáról itt írtunk, Johnson elmondta, hogy hisz Ukrajna győzelmében.

A bukott brit miniszterelnök kijevi látogatása során arra buzdította a briteket, hogy fizessenek adót Ukrajna megsegítésére, és fizessék meg a szabadság árát.

Az orosz-ukrán konfliktust okolja a megnövekedett megélhetési költségek miatt Boris Johnson brit miniszterelnök – jelentette ki kedden, Volodimir Zelenszkijjel tartott kijevi találkozóján.

A miniszterelnök egyúttal kiemelte: Vlagyimir Putyin orosz elnök alábecsülte Ukrajnát és az „árat, amelyet a világ hajlandó fizetni Ukrajna támogatásáért”. 

Az Egyesült Királyság energiaügyi vezetői figyelmeztették a kormányt, hogy az országban tömeges polgári zavargások várhatók, mivel az emberek nem engedhetik meg maguknak a korábbi fűtés- és villanyszámláikat ezen a télen.

A kormányt arra kérik, hogy hagyjon jóvá „radikális” COVID-típusú mentőcsomagokat olyan kisvállalkozások számára, amelyek a megugró energiaköltségek miatt teljes tönkremenetelnek néznek ki.

Az energiavállalatok főnökei figyelmeztették a minisztereket, hogy zavargások lesznek, ha nem tesznek semmit a növekvő számlák terheinek enyhítésére”

– írja a Telegraph .

Az egyik vezető iparági szereplő azt mondta, hogy amikor az emberek „rájönnek, hogy ez milyen rossz lesz”, akkor erőszakos tüntetések formájában az utcára vihetik haragjukat.

A figyelmeztetések ellenére Boris Johnson miniszterelnök továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a britek továbbra is támogassák az ukránokat pénzzel és fegyverrel.

Azt is tudjuk, hogy ha mi fizetjük az energiaszámlánkat Vlagyimir Putyin gonoszságaiért, akkor Ukrajna népe a vérével fizet”

– mondta Johnson.

És ezért tudjuk, hogy maradnunk kell az úton. Mert ha Putyin sikerrel járna, akkor Oroszország peremén egyetlen ország sem lenne biztonságban, és… (ez) zöld utat jelentene a világ minden autokratája számára, hogy a határokat erőszakkal meg lehet változtatni”

– tette hozzá.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató