2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Rettegnek a románok: a védelmi minszter szerint nem biztos, hogy nem jutnak el a határukig az oroszok

Vasile Dincu annak apropóján ment bele a lehetséges forgatókönyvek felvázolásába, hogy hat hónapja támadta meg Oroszország Ukrajnát.

„Bár jelenleg úgy tűnik, hogy az ukránok kitartanak, nem jelenthető ki határozottan, hogy az orosz hadsereg nem jut el a román” határig – figyelmeztetett Vasile Dîncu védelmi miniszter a Főtér szemléje szerint.

Dincu annak apropóján ment bele a lehetséges forgatókönyvek felvázolásába, hogy hat hónapja támadta meg Oroszország Ukrajnát.

„Jelen pillanatban nem mondhatjuk azt, hogy ez a veszély egyáltalán nem létezik”– válaszolta arra a kérdésre, hogy kell-e attól tartanunk, hogy az orosz hadsereg előbb-utóbb eljut a román határhoz és a Duna torkolatához

Hozzátette azonban: az orosz előre nyomulás igencsak lassú, és ha ebben a tempóban halad, idén nem kell ilyesmitől tartani, de a veszély mindenképpen fennáll.

A román illetékesek arra számítanak, és a biztonságpolitikai szakértők is azt mondják, hogy az ukránok képesek kitartani, ezért nem kell arra számítani, hogy az oroszok hamarosan eljutnának a Duna torkolatáig, és elfoglalnák Odesszát is – zárul az erdélyi magyar portál cikke.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató