2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Letartóztatták az egyiptomi migránst, aki bozótvágóval támadt Soroksáron a családjára

A TEK műveleti egysége sértetlenül kiszabadította a gyermeket. Súlyos börtönévek és végleges kitiltás vár Amadallára.

A sajtóban csak Amadallaként nevesített 41 éves egyiptomi férfi magyar élettársára és közös gyermekükre tekintettel kapott letelepedési engedélyt hazánkban. A férfi kedden ejtett túszul saját gyermekét Soroksáron, a rendelkezésre álló adatok szerint a férfi augusztus 23-án megjelent a volt élettársa XXIII. kerületi családi házánál, ahol a nyolcéves közös gyermekükkel bezárkózott az ingatlanba, miközben egy bozótvágó késsel fenyegetőzött.

A gyereket a TEK műveleti egysége menekítette ki. Amadallát a kommandósok megbilincselték és kórházba szállították, a BRFK nyomozói az egyiptomi állampolgárságú férfit 18 év alatti személy sérelmére, aljas indokból és felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Jelenleg már folyik egy másik büntetőeljárás a gyanúsítottal szemben a volt élettárs sérelmére elkövetett korábbi bűncselekmény miatt, amely bírósági szakaszban van. Az egyiptomi férfi ellen jelenleg egy másik ügyben is folyik büntetőper, ugyanis három éve eltörte párja bordáját. 

A két ügyében születendő jogerős ítéletek letöltése után várhatóan véglegesen kiutasítja a bíróság Amadallát az országból. A 18 év alatti személy sérelmére, aljas indokból és felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettét kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni a BTK. Az egyiptomi férfi halmazati büntetésül akár 12 évet is kaphat a végleges kiutasítás mellett.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató