2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Bepanaszolták Márki-Zayt az amerikai kampánypénzek miatt

Még június közepén is érkezett több százmillió forintos támogatás az Egyesült Államokból Márki-Zayék számlájára – írtuk pár napja. Erről maga a volt miniszterelnök-jelölt beszélt egy podcastban.

Az adományról szólva Márki-Zay elmondta: „ennek a segítségével tudtuk kifizetni az kampány utolsó számláit.” Mint részletezte: „mi ebből fizettük a számlákat folyamatosan. A számlákhoz szükséges mértékben kaptunk még támogatást júniusban is.” Márki-Zay szerint úgy néz ki, hogy még marad is egy közel 100 milliós összeg „a több milliárdos kampány végén”, pedig a külföldi adományok után áfát, adót kellett fizetniük, és azt sem zárja ki, hogy még bírság, büntetés, pótlék is jöhet.

Emiatt tett közérdekű bejelentést Tényi István, aki felidézte, az adományok elszámolását hiányolta korábban Márki-Zay több egykori szövetségese. Gyanújuk szerint a fel nem használt pénzeket a mozgalom egyszerűen megtartotta. Emlékezetes, erre Márki-Zay úgy reagált, hogy minden forintot Orbán Viktor leváltására vettek igénybe és fognak felhasználni – írja a Pesti Srácok.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató