2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Nem engedték a litvánoknak, hogy kitegyék az ukrán zászlót a szombathelyi kosármeccsen

Biztonsági őrök kobozták el a baltiak ukrán zászlóját, amit egy magyarok elleni vb-selejtezőn akartak volna kitenni a tribünre múlt hét szerdán.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) litván diplomatái és szurkolótársaik ki akartak tenni egy ukrán zászlót a Litvánia elleni kosárlabda-vb-selejtezőn Szombathelyen, de az Aréna Savaria biztonsági őrei nem hagyták – írja az Ukrinform és az rtl.hu.

A Magyarország-Litvánia kosárlabda világbajnoki selejtezőt augusztus 24-én, épp az ukrán nemzeti ünnepen rendezték – a mérkőzés egyébként 88-78-as vendég győzelemmel zárult – Szombathelyen, ahol több litván szurkoló is megjelent, köztük az EBESZ több diplomatája is.

A baltiak szerettek volna saját zászlóik mellett kibontani egy ukrán lobogót is a lelátón, azonban amikor az egyik szurkoló ezt megpróbálta, egy biztonsági ember odament hozzá, és rászólt, hogy rakja el, mert csak magyar vagy litván zászlókkal szabad szurkolni. Később visszamentek a biztonságiak és elkobozták a lobogót, amit aztán a meccs végén visszaadtak.

Az incidensről említést tettek az EBESZ litván diplomatái is hivatalos Twitter-oldalukon.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató