2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Leáll az Északi Áramlat

Három napra teljesen leáll az Északi Áramlat gázvezeték – jelentette be a Gazprom. A hírre növekedtek a vállalat részvényei.

Augusztus 31-én moszkvai idő szerint hajnali négy órától szeptember 3-án moszkvai idő szerint hajnali négy óráig szünetel a gázszállítás az Északi Áramlaton keresztül az egyetlen üzemben maradt gázkompresszoregység javítása miatt – olvasható a Gazprom Seeburger információs platformon közzétett közleményében.

A Gazprom részvényei 6 százalékkal emelkedtek, miután a vállalat megerősítette a gázszállítások felfüggesztését.

A Gazprom korábban arról számolt be, hogy az Északi Áramlaton keresztül történő gázszállítás augusztus 31. és szeptember 2. között teljesen leáll az egyetlen üzemben maradt gázkompresszor-egység javítása miatt. Amint a munkálatok befejeződnek, és az egységben nem lesz műszaki hiba, a gázszállítás napi 33 millió köbméterre áll helyre – jelentette a TASzSz.

Július 27. óta az Északi Áramlat gázvezeték több gázturbina leállása miatt maximális kapacitásának töredékén, mintegy 20 százalékán üzemel. Az egyiket – amelyet a Siemens Energy Kanadában gyártott – Montrealba küldték javításra.- írta az Index.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató