2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Elfogadták Karácsony megszorításait

„Nincs más út, csak ez lehet a felelős és okos válasz az energiaválság és a klímaválság egymást erősítő hatásaira” – írta a főpolgármester közösségi oldalán.

„Elfogadtuk Budapest Első Energiacsomagját, amely csökkenti a közszolgáltatások működtetésének költségét és növeli a főváros energiaellátásának biztonságát” – kezdi Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely, aki azt is kifejti: az új csomag lényege, hogy “Budapest soha ne legyen kiszolgáltatva sem Oroszországnak, sem a változó kormányzati politikának.”

A főpolgármester szerint a csomagnak számtalan része van, ezek közül az alábbiakat emeli ki:

- A Fővárosi Önkormányzathoz tartozó épületeket nyáron nem lehet 25 C foknál hűvösebbre hűteni, télen pedig 21 C foknál melegebbre fűteni, kivéve az idősotthonokat és az ápolási tevékenységet végző intézményeket.

- A fővárosi díszkivilágítás napi 2 órával rövidebb lesz és a közvilágításban 2024 végéig újabb 19 ezer elavult lámpatest cseréjére kerül sor, ez 40%-os energiamegtakarítást jelenthet majd lámpatestenként.

- Budapest csatlakozik a „Városok energiamegtakarítási sprintje” kezdeményezéshez, amelyben Európa nagyvárosai osztják meg egymással legjobb ötleteiket és gyakorlataikat.

- A napelemes fejlesztések támogatására állandó lakossági tanácsadó irodát létesítünk.

 

(Pestisrácok.hu)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató