2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Horvát lap: Orbán vizionárius és úttörő

A Jutarnji című horvát portál szerint a magyar miniszterelnök a nők oktatásban való felülreprezentáltságának problémájára is fog találni megoldást.- írja a mandiner.hu.

„Ahelyett, hogy örülnének annak, hogy a nőik tanulni akarnak, a magyarok vörös riasztást adtak ki” címmel közölt cikket a Jutarnji.hr, beszámolva az Állami Számvevőszék tanulmányáról, melyben arra hívják fel a figyelmet, hogy

a nők felsőoktatási túlreprezentáltsága demográfiai problémákat okozhat,

a termékenység csökkenésének kockázatát jelentheti és rossz a gazdaságnak.

„Elnőiesedik” a pedagógus szakma

A lap azt írja: az ÁSZ szerint a nemi arányok eltolódásában közrejátszhat a pedagógusi szakma „elnőiesedése”, hiszen a tanárok jelentős része nő. A horvát lap szerint Orbán Viktor számos dologban vizionárius és úttörő, így a határkerítések, a melegellenes referendumok terén is, így biztosan erre a problémára is fognak találni megoldást.

A cikk szerzője szerint a nők „a Balatontól Japánig” felismerték, hogy tanulás nélkül nincs esélyük és kiemelte, hogy globális jelenség, hogy a felsőoktatási képzésben több nő vesz részt, mint férfi, miközben a legjobban fizetett állásokat jellemzően továbbra is férfiak töltik be.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató