2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Vízilabda-Eb: kiütötte Szerbiát a férfi válogatott, 16–7-re nyert

A magyar férfi vízilabda-válogatott a spliti Európa-bajnokságon a második csoportmeccsét is megnyerte. A Szerbia elleni siker azt jelenti, hogy jó eséllyel a csoport első helye is meglesz.

A szlovénok elleni hétfői siker után a szerbek elleni rangadó várt a megfiatalított magyar pólóválogatottra. A júliusi, budapesti vb-hetedik hely után kinevezett új kapitány, Varga Zsolt először a védekezést akarta rendbe szedni. A meccs alapján elmondhatjuk, összejött.

Az újonc Konarik Ákos lezser pattintásával szerezte meg Magyarországnak a vezetést, a szerbek egyenlítettek, Molnár Erik centergóljával ismét nálunk volt az előny. Rasovics büntetőből egyenlített, Burián gondoskodott arról, hogy 3–2-es vezetéssel zárjuk az első negyedet.

A második negyedet 4–0-ra hozta a csapat, Manhercz vállalta ekkor a vezérszerepet, miután háromszor volt eredményes. Olyan szögből is a rövidbe rakta a labdát, ahonnan elsőre úgy tűnt, lehetetlen. A 7–2-es félidei állást is Manhercz alakította ki, akkor egy ötöst értékesített.

A harmadik negyed elején Konarik lőtte ki a bal alsót, Jansik emberelőnyös helyzetből volt ellenállhatatlan, ez már 9–2-es vezetést jelentett, mert közben Vogel Soma a kapuban is bravúrok sorát mutatta be. A harmadik negyed végére 11–4-et mutatott az eredményjelző, vagyis a meccs eldőlt.

A zárónegyedben már csak az volt a kérdés, mekkora különbség alakul ki a két válogatott között. Angyal húzása 16–7-re módosította az állást, vagyis a végén lett a legnagyobb a differencia, ez a 9 gólos siker önbizalomnövelő lehet a folytatásra. Pénteken Izrael az ellenfél, ami egy kötelező győzelem. A negyeddöntőre a jövő kedden kerül sor, a csapat ellenfélre vár.

„Olyan akarattal ugrottunk a vízbe, hogy mi ezt a meccset meg akarjuk nyerni. Arra kényszerítettük a szerbeket, amire szerettük volna. Dinamikusabbak voltunk, ez volt a siker kulcsa”
– értékelt az M4-nek Manhercz Krisztián.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató