2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Rapport Richárd sakkozó román lett

„Hivatalos! Rapport Richárd a mai naptól Romániáért fog játszani! Üdvözlünk a csapatunkban!” – írta Twitter-bejegyzésében a Román Sakkszövetség.

A Román Sakkszövetség a Twitter-oldalán hivatalosan is bejelentette, hogy Rapport Richárd mától román színekben sakkozik tovább – számolt be az NSO.

A román szövetség hivatalosan ma, azaz szeptember 4-én ért az átigazolási folyamat végére, amely még májusban kezdődött meg. „Hivatalos! Rapport Richárd a mai naptól Romániáért fog játszani! Üdvözlünk a csapatunkban!” – írta Twitter-bejegyzésében a Román Sakkszövetség.

Vlad Ardeleanu, a román szövetség elnöke a közösségi médiában korábban azt írta: megtiszteltetés és öröm számukra, hogy olyan kiváló sakkozó, mint Rapport Richárd, náluk versenyezhet. Hozzátette: mielőbb integrálni akarják a román csapatba, hogy együtt kiváló eredményeket érjenek el. Ardeleanu közölte azt is, hogy

továbbra is jó szakmai viszonyt akarnak ápolni a magyar és a szerb szövetséggel.
Először a 24.hu írta meg, hogy a 2022 Superbet Chess Classic Romania sakkverseny fő támogatója, Sacha Dragic, a Superbet nevű cég szerb származású milliárdos tulajdonosa visszautasíthatatlan szponzori ajánlatot tett Rapportnak, aminek segítségével lehetősége nyílna arra, hogy a következő években valós esélye legyen a világbajnoki cím elnyerésére.

A támogatás feltétele volt, hogy Rapport román színekben versenyezzen. Ugyanakkor a világranglistán jelenleg 13. nagymester minden bizonnyal magyar állampolgár marad. A Nemzetközi Sakkszövetség szeptemberi világranglistáján még magyar zászló szerepel Rapport neve mellett, de a legközelebbin, amelyet október elején publikálnak, már román zászló jelenik meg.

Rapport felesége, a szintén sakkozó Jovana Rapport a pár napja véget érő Európa-bajnokságon már román színekben vett részt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató