2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Novemberben újra lehet pályázni napelem telepítésre

Bár eredetileg csak tavasszal indult volna el a napelemes pályázatok második üteme, a kormány az energiaválságra reagálva előbbre hozta az időpontot – jelentette be Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium energetikáért felelős államtitkára.

Facebook oldalán azt írta, novembertől 200 milliárd forint keretösszegű pályázati támogatásra lehet benyújtani az igényeket, ami több tízezer családnak segíthet tovább csökkenteni a rezsiköltséget. 

Az energiaválságra való tekintettel a Kormány kiemelt célja, hogy a háztartások mielőbb hozzájussanak a lakossági napelemes pályázat által kínált lehetőséghez, ami a korszerűsítésen túl tartósan és jelentősen csökkenti a családok rezsiköltségét, ezzel is erősítve a rezsicsökkentés eredményeit 
 
– fogalmazott Steiner Attila.
 
Emlékeztetett, hogy a napelem pályázat üteme óriási érdeklődés mellett zajlott, és rekord mennyiségű, több mint 43 ezer igénylés érkezett.
 
Az első szakasz lezárásához közeledve úgy döntöttünk, hogy a tervezett jövő tavaszi időpont helyett már idén novemberben megnyílik a 2. ütem beadási szakasza
– tette hozzá az államtitkár.
 
A napelem pályázat részletei ide kattintva érhetők el.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató