2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Brüsszelbe utazott Varga Judit, a költségvetési biztossal is tárgyal majd

„Indulhat a diplomáciai nagyüzem!” – írta közösségi oldalán az igazságügyi miniszter.

Varga Judit igazságügyi miniszter egy reptéren készült fényképet osztott meg a közösségi oldalán. A otó mellé az alábbi kísérőszöveget írta:

„Indulhat a diplomáciai nagyüzem!”
 

A HVG értesülései szerint a tárcavezető útja Brüsszelbe vezet, ahol először először Didier Reyndersszel, az Európai Bizottság igazságügyért felelős tagjával, majd másnap Johannes Hahnnal, a költségvetésért felelős biztossal találkozik.

Szeptember 22-ig kell a Bizottságnak állást foglalni a jogállamisági problémák kezelését kínáló csomagról
A portál emlékeztetett arra, hogy szeptember 22-én telik le az a határidő, ameddig az Európai Bizottságnak ki kell alakítania álláspontját a magyar kormány által megküldött, jogállamisági problémák kezelését kínáló csomagról. Felidézték, hogy a legújabb a független korrupcióellenes hatóság felállításával kapcsolatos, de a magyar kormány korábbi tájékoztatása szerint legalább tíz konkrét törvény szerepel a vállalások között. 

Mint írták, a magyar kormány érdeke, hogy eloszlassa a korrupcióval, a magyar igazságszolgáltatás függetlenségével, a jogalkotás átláthatóságával és a demokratikus normák betartásával kapcsolatos brüsszeli aggályokat. Ezek állnak ugyanis egyelőre annak az útjában hogy a testület a tagállamok helyreállítási forrásainak megnyitását javasolja –ismertették.

Varga Judit Varga találkozóin szóba kerülhet még a hetes cikk szerinti eljárás, amellyel kapcsolatban a cseh elnökség októberben újabb meghallgatást tervez a tagállamok körében – tette hozzá a HVG.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató