2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Pár kommunista tanár, ma is vergődik és elégedetlenkedik

Kispesten és a Szentistvántelepi általános iskolában is engedetlenséget hirdettek, egy másik intézményben sztárjkolnak.

A Kispesti Károlyi Mihály Gimnáziumban az engedetlenkedők közül most kevesebben vannak bent az iskolában, mint tegnap, mert többen délután osztálykirándulásra mennek. Akik bent vannak, órákat nem tartanak, de fénymásolást és egyéb adminisztrációt végeznek – mondta el a Telexnek az intézmény pedagógusa, Somlyó Endre. Az iskolában 34 tanár tart polgári engedetlenséget két napja.

A Szentistvántelepi Általános Iskolában negyedik napja tart a munkabeszüntetés. 

Miklósi László, a Huzella Tivadar Általános Iskola pedagógusa pedig a náluk tartott sztrájkról közölte, hogy még gondolkodnak a folytatás részletein. Az viszont biztos, hogy lesz folytatás – tette hozzá.

„Itt ebben az iskolában ezt láttuk jónak, meg szeretnénk mutatni, hogy még az ilyen korlátozott lehetőségek között is lehet sztrájkolni” – emelte ki a tanár.

A Tanítanék Mozgalom ettől a héttől kezdve gördülő polgári engedetlenséget javasol a tanároknak, vagyis azt, hogy minden héten másik napon ne vegyék fel a munkát a pedagógusok. A tanárok a polgári engedetlenséggel munkakörülményeik javítását, egy jobb, szabadabb, demokratikusabb oktatási rendszert szeretnének kiharcolni.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató