2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Bayer: Ezért az Ukrajnáért kellene nekünk megfagyni? - Videó

A publicista egy külön utas politikát szorgalmazott az elhibázott brüsszeli szankciókkal szemben.

Bayer Zsolt publicista legújabb videójában arról beszélt, milyen elhibázott a brüsszeli szankciós politika, és feltette a kérdést, hogy egy olyan „lator államért”, mint Ukrajna, érdemes-e megfagynunk.

A videó felütésében Bayer felidézte a legutóbbi kormányinfón elhangzottakat, melyek szerint az előttünk álló télen Magyarországon az állami intézményekben legfeljebb 18 fok lehet. „De mi ez ahhoz képest, hogy Svájcban, a világ leggazdagabb országában egyenesen börtönnel fenyegetik azokat, akik 19 foknál melegebbre fűtik a saját házukat vagy a saját lakásukat” – mutatott rá a Hír TV Bayer show című műsorának házigazdája.

„Ordító és elviselhetetlen infláció”

A publicista arra is kitért, hogy mindezek mellett ott van még az „ordító és elviselhetetlen infláció”. Valamint az Európában egyre feljebb kúszó energiaárak is aggodalmat okoznak,

amelyek nyomában vélhetően recesszió, munkanélküliség és minden egyéb szörnyűség lesz”

– hangsúlyozta a publicista.

Ezután választ igyekezett adni ezeknek a történéseknek a miértjére. Mint fogalmazott: „a nyugat számolatlanul önti a pénzt és szállítja a fegyvereket Ukrajnába és Ukrajnának”. Egy olyan államba, amely véleménye szerint „soha nem fogja tudni megnyerni ezt a háborút” vagy amely „halállistán tartja még a Pink Floyd énekesét is” – tette hozzá Bayer.

„Ezért az Ukrajnáért kellene nekünk itt Európában megfagyni”

„Egy lator államról beszélünk, és ezért az Ukrajnáért kellene nekünk itt Európában megfagyni, munkanélkülivé válni és feladni az egész régi életünket” – húzta alá Bayer Zsolt.

A publicista arra is felhívta a figyelmet, hogy az „elhibázott uniós szankciók” annak nem fájnak, aki ellen irányulnak: Oroszországnak. Felidézte Vlagyimir Putyin egy korábbi nyilatkozatát is, melyben az orosz elnök azt üzente Európának, hogy  meg fogtok fagyni, mint az orosz népmesében a farkas farka”.

„Valószínűleg Putyinnak lesz igaza, és ez tragédia” – fűzte hozzá.

Gondolatait azzal zárta, hogy nincs más esélyünk itt Közép-Európában, mint hogy összefogjunk a V4-kel, az osztrákkal és az olaszokkal – ahol reményei szerint két hét múlva „győz a normalitás” – és „csináljunk egy külön utas politikát, mert ez így tovább nem mehet” – szögezte le Bayer Zsolt.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató