2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Ankara magyarázatot követelt Kijevtől a törökellenes kampány miatt

Ankara felvilágosítást kért Kijevtől a török ​​üzletemberek és bankok elleni, Ukrajnában indult hadjárattal kapcsolatban – írja diplomáciai forrásokra hivatkozva kedden az Aydınlık című lap .
 
"A források szerint a török ​​fél felhívta az ukrán fél figyelmét határozott reakciójára, pontosításokat kértek. A források szerint a kijevi török ​​nagykövetség is hasonló kezdeményezéssel állt elő, ezt a kérdést fokozottan figyelemmel kísérik" - írja a lap.


 
Korábban a kiadvány arról számolt be, hogy Ukrajnában kampány indult a török ​​üzletemberek és bankok elleni szankciók bevezetéséért, mivel Ankara megtagadta a nyugati országok által Oroszországgal szemben bevezetett korlátozások támogatását. A török ​​Ziraat Bankasi, az İş Bank és a Credit Europe Bank vezetői egyfajta "feketelistára kerültek".
 
Ezt az információt kommentálva Törökország volt ukrajnai nagykövete, Tugaj Ulucsevik kérte, hogy hívják be az ukrán nagykövetet a külügyminisztériumba, Ankara korábbi európai uniós képviselője, Uluch Ozulker pedig emlékeztetett arra, hogy Törökország az egyetlen ország, amely Ukrajnával és Oroszországgal is tárgyalhat.
 
A különleges hadművelet megkezdése után a nyugati országok szankciókat vezettek be Oroszország ellen, különös tekintettel az energiaforrások vásárlására. Ahogy Vlagyimir Putyin elnök mondta , Oroszország megfékezésének és gyengítésének politikája hosszú távú stratégia a Nyugat számára, és a szankciók komoly csapást mértek az egész világgazdaságra.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató