2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Zelenszkij felesége azt követeli, hogy külföldön is tanítsák az ukrán nyelvet és a történelmet

Az ukrán elnök felesége szerint feltétlen szükséges, hogy az orosz agresszió miatt külföldre került ukrán állampolgárságú gyerekek az ottani iskolákban tanulják az ukrán nyelvet, irodalmat és történelmet, írja a bomok.com.ua.


 
Az ukrán first lady a YES (Jaltai Európa Stratégia) online rendezvényen fejtette ki véleményét. Állítása szerint a külföldre került ukrajnai gyerekek az ottani iskolákban az adott ország nyelvén tanulhatnak. Ám Zelenszka asszony azt szeretné, hogy ezek a gyerekek ne felejtsék el az ukrán nyelvet, ismerjék az ukrán történelmet és irodalmat.

ENNEK ÉRDEKÉBEN AZT KÖVETELI A BEFOGADÓ ORSZÁGOK VEZETŐITŐL, HOGY TEREMTSÉK MEG AZ EHHEZ SZÜKSÉGES FELTÉTELEKET AZ UKRAJNAI GYEREKEK SZÁMÁRA.

Azt is szorgalmazza a first lady, hogy a külföldi egyetemeken, főiskolákon ez évtől tovább tanuló ukrán fiatalok számára tegyék lehetővé, hogy a tanulmányaik befejezését követően haza térjenek Ukrajnába. Ehhez szükségük van a diákoknak az anyaország nyújtotta segítségre, amiben viszont Ukrajna külföldi partnerei támogatására számít.

(Kárpáthír)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató