2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Bartus: Az oroszok nagyon ráfázhatnak, és velük együtt Orbán is

Az Amerikai Népszava nevű szennylap ócska komcsija visít a Facebookon:

„Az oroszok nagyon ráfázhatnak, és velük együtt Orbán is

Putyin egyetlen reménye Orbán és a nyugat-európai szélsőjobb oroszbarát része, amelynek korrupt fasiszta politikusait ő fizeti. De ez kevés lesz. Ráadásul cudarul bánik még az olyan csatlósaival is, mint Orbán, mert nem segíti meg elég olcsó olajjal és gázzal. Magyarország pedig emiatt szintén az összeomlás küszöbén áll, ráadásul Nyugat-Európával szemben itt nem is szűnik meg az orosz energiafüggőség, ezért nem is oldódik meg végleg a probléma. Orbán és az olasz fasiszták hiába hazudnak, hogy a szankciók a Nyugatnak ártanak inkább, ez nem igaz.

Azt pedig Európa többsége (Magyarországgal szemben) megértette, hogy az oroszoknak nem szabad engedni, mert nem lehet kielégíteni az étvágyukat. Ha átengedték volnaUkrajnát, ha az oroszok olajának és gázszállításainak vásárlásával finanszíroznák az orosz államot, azzal saját maguk sírját ásnák. Orbán és a putyinista európai szélsőjobb Nyugat-Európa meggyengítését és orosz uralom alá hajtását segíti azzal a hazugsággal, hogy nem szabad a nyugati szankciókat fenntartani, mert azok az oroszoknak nem ártanak, csak Európának. Ez hazugság.

Európa keresi, dolgozik azon, és meg fogja oldani, hogy az orosz energiafüggőség és zsarolási potenciál megszűnjön. Lehet, hogy ez néhány év nehézséget okoz, de utána Európa talpra áll, míg az oroszok soha többé. Ezt a piacot nem tudják többé pótolni. Ezzel szemben Magyarországon nem oldódik meg semmi, mert marad az oroszoktól való energiafüggőség és vele a politikai függőség, a gazdasági kiszolgáltatottság. Az pedig, hogy Orbán az oroszokra nem számíthat, őt is csak egy eszköznek tekintik, az kiderült most, amikor nem segít Putyin a bajban. Még ellenpéldaként sem.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató