2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

FeGyőr: Ma már nem vitázik a kormány az Európai Parlamenttel, hanem meg akarja szüntetni

A Facebookon okoskodik a Momentum bukott elnöke.

„Orbán Viktor idén először kihagyja a vitát, amit a magyar jogállamiságról készült aktuális jelentés kapcsán tartanak ma az Európai Parlamentben. Havasi Bertalan sajtófőnök szerint azért, mert »nem kaptak rá meghívót«. Nehéz elképzelni ugyanakkor, hogy tényleg ez a fő ok, és nem pedig az, hogy már négy évvel ezelőtt is folyamatos nevetés, bekiabálás és hurrogás kísérte Orbán védőbeszédét, amit a Sargentini-jelentés vitája kapcsán tartott.

Nem az a fő ok, hogy a miniszterelnök nem szeretné magát kitenni annak, hogy kamerák kereszttüzében nevessék ki, amikor olyanokat mond, hogy »Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk«. Vagy hogy az arcába vágják, amikor gyáva módon a magyar emberekkel takarózik, hogy »Maga nem egyenlő Magyarországgal! Ön Magyarország kormányfője és egy politikai párt vezetője. Magyarország sokkal több önnél!«. Orbán Viktor egyszerűen már nem vállalja ezt a nyilvánosságot. Elszokott attól, hogy ne csak köztévés mikrofonállványok előtt védje meg az álláspontját. Már csak azt a csatát vállalja, amit meg is tud nyerni.

Nemcsak ő szokott el ugyanakkor a kihívásoktól, hanem szemlátomást a kormány több másik tagja is (pl. Gulyás Gergely, Szijjártó Péter, Rogán Antal), akik négy éve még ott voltak Orbán mellett a vitán. Érthetetlen, hogy most miért ne próbálnák meg megvédeni a magyar kormány álláspontját, hacsak nem gondolják már ők is azt, hogy védhetetlen.

Ma már nem vitázik a kormány az Európai Parlamenttel, hanem meg akarja szüntetni. Ma már nem megvédeni próbálja az álláspontját, hanem a másikét próbálja putyini módszerekkel lejáratni. Ma már nem a politikai középpel keresi a kapcsolatot, hanem Európa ellenségeit akarja egy zászló alá terelni. Ezek a fejlemények önmagukban jelzik, hogy az elmúlt években csak tovább romlott a helyzet Magyarországon, és a ma tárgyalt jelentésnek sajnos nagyon is igaza van.

Az új politikai generáció vissza fogja adni az alkotmányos intézményeket a pártatlan és független szakembereknek, a közbeszerzési rendszert a tisztességes versenynek, a közmédiát pedig a köznek.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató