2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Zaharova: az USA Ukrajnával gazdasági csapdába csalta az Európai Uniót

Az Ukrajna által most közzétett, nyugati biztonsági garanciákra vonatkozó javaslata az EU gazdasági önfeláldozására történő felhívás – véli Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Az orosz diplomata úgy véli, hogy a Kijev által kedden nyilvánosságra hozott nemzetközi megállapodás-javaslat az EU-tagállamok gazdasági csapdája, amelyet az Egyesült Államok állított fel Ukrajna segítségével.

A dokumentumban szereplő intézkedések többségét Kijev támogatói “már végrehajtják”, de Washington uniós szövetségesei várhatóan ígéretet tesznek arra, hogy az ukrajnai segélypénzek belátható időn belül tovább áramlanak – mondta Zaharova egy szerdai interjúban.

HA ALÁÍRJÁK, A “KIJEVI BIZTONSÁGI PAKTUM” “KEMÉNY RABSZOLGASÁGOT” JELENTENE AZ UNIÓ SZÁMÁRA, AMELYBŐL EGYHAMAR NEM FOG KILÁBALNI – ÁLLÍTOTTA.

“A kijevi rezsim támogatása melletti teljes elköteleződés egyszerűen áldozatkészséget jelentene [az EU számára]. És ez a javaslat olyan nemzeteknek szól, amelyek azon vitatkoznak, hogyan éljék át a telet” – mondta Zaharova, utalva az energiahiányra, amellyel az EU tagállamai küzdenek.

A külügyminisztériumi szóvivő szerint a fejlett uniós országok gazdasági és humanitárius katasztrófával néznek szembe, miután az Egyesült Államoktól kaptak utasításokat arra vonatkozóan, hogyan reagáljanak az ukrajnai válságra.
 
Szerinte a helyzet ironikus, hiszen az EU olyan nemzetek csoportjaként indult, amelyek a kereskedelem deregulációja révén a kölcsönös gazdasági előnyök érdekében fogtak össze.

MOST “ÖSSZEZÁRJÁK ŐKET”, ÍGY AZ ÉLETÜK “HIDEGEBB, SZEGÉNYEBB ÉS NEHEZEBB” LESZ – MONDTA.

Ez Washington ördögi terve arra, hogy elpusztítsa azt, amit korábban közös európai térnek neveztek.

Az ukrán biztonsági javaslatot egy olyan csoport dolgozta ki, amelynek társelnöke Andrij Jermak, Volodimir Zelenszkij elnök kabinetfőnöke és Anders Fogh Rasmussen volt NATO-főtitkár volt.

A 10 oldalas dokumentum az Egyesült Államok és szövetségesei által Ukrajnának nyújtott NATO-szerű biztonsági garanciákat vázolja fel, amelyek Kijev számára előnyösek lennének mindaddig, amíg hivatalosan nem csatlakozik a Washington vezette katonai blokkhoz. A dokumentum emellett a garanciavállalók folyamatos katonai és pénzügyi támogatását is szorgalmazza Ukrajna számára.

Dmitrij Medvegyev durva üzenettel reagált az ukránok által vázol biztonsági garanciákra.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató