2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

A DK-s Hegedűs Andrea bukhatja a mentelmi jogát

Rágalmazásért, hivatalos személy elleni erőszakért felelhetnek a baloldali képviselők.

Hegedűs Andrea DK-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának a felfüggesztésére tett javaslatot rágalmazás miatt hétfői ülésén a mentelmi bizottság – számolt be a Magyar Nemzet. A testület a hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt Fekete-Győr András mentelmi jogának a felfüggesztését is kérte az Országgyűléstől, amely már június­ban rendhagyó módon felfüggesztette Szabó Tímea mentelmi jogát. A Párbeszéd volt társelnöke rágalmazás és becsületsértés miatt felelhet.

A jelek szerint nem marad következmények nélkül a baloldali politikusok ámokfutása. A parlament mentelmi bizottsága hétfői ülésén a DK-s Hegedűs Andrea mentelmi jogának felfüggesztésére tett javaslatot az Országgyűlésnek.

A Gyurcsány-párt képviselőjének kiadását a Miskolci Járásbíróság kérte rágalmazás vétsége miatt – derül ki a testület honlapjáról. Eszerint társával Hegedűs 2020. június 5-én még önkormányzati képviselőként Miskolcon tartott sajtótájékoztatót, ahol azt állította, hogy „a 2019. évi önkormányzati választási kampányban az A. Z. vezette polgármesteri hivatal és a K. Á. vezette Fidesz a város nyomdájából rendelt fideszes kampányanyagokat, amelyeket a Miskolci Kulturális Központtal a miskolci nyugdíjasok pénzéből vagy a város egy közalapítványából fizettek ki”.

A feljelentő álláspontja szerint Hegedűs Andrea és társa szándékosan, nagy nyilvánosság előtt valótlan, becsület csorbítására alkalmas tényt állítottak, híreszteltek.

A mentelmi bizottság hétfői ülésén a hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt Fekete-Győr András mentelmi jogának felfüggesztését is kérte az Országgyűléstől. Azt, hogy a Momentum bukott elnöke, illetve frakcióvezetője valóban átlépett egy határt, amit nem kellett volna, jól bizonyítja, hogy a döntést egyhangúlag hozta meg a testület – köztük Fekete-Győr párttársa, Tompos Márton Kristóf, az MSZP-s Komjáthi Imre, nem utolsósorban pedig Hegedűs Andrea, aki a bizottság alelnöke. Emlékezetes: Fekete-Győr András a 2018-as túlóratörvény elleni, a Kossuth téren tartott tüntetésen még a Momentum elnökeként dobálta meg a rendőröket füstgránáttal.

A mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló indítvány még júliusban érkezett az Országgyűléshez a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított közvádas ügyben. A parlament tavaszi ülésszaka szeptember 26-án kezdődik, a mentelmi bizottság javaslatairól ezután születik döntés.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató