2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

"A konfliktus közvetlen részesévé válhatnak" - Oroszország ismét figyelmeztette az amerikaiakat

Az, hogy az Egyesült Államok nagyobb hatótávolságú rakétákat szállít Ukrajnába, Washington közvetlen részvételét jelenti a konfliktusban – mondta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője egy sajtótájékoztatón.

"Az Egyesült Államok és szövetségesei, amelyek fegyvereket szállítanak a kijevi rezsimnek, valójában cinkossá válnak háborús bűneiben. Ha Washington úgy dönt, hogy nagyobb hatótávolságú rakétákat szállít Kijevnek, akkor átlépi a vörös vonalat, és a konfliktus közvetlen részesévé válik.”

– idézi őt a RIA Novosztyi.

Ebben az esetben Moszkva fenntartja a jogot a megfelelő válaszlépésre – mondta a Külügyminisztérium hivatalos képviselője.
 
„A kijevi rezsimnek való esetleges rakétafegyver-szállítások hasonlóak ahhoz a helyzethez, amikor az Egyesült Államokban gyártott, a közepes hatótávolságú nukleáris erőkről szóló szerződés értelmében korábban betiltott, orosz területen lévő célpontok eltalálására alkalmas földi rakétákat európai országokban telepítenének. – tette hozzá Zaharova.

A Szputnyik rádió korábban arról számolt be, hogy Anatolij Antonov orosz amerikai nagykövet óva intett attól, hogy ATACMS rakétákat szállítsanak Ukrajnába.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató