2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Időközi választás jöhet Jászberényben

Feloszlathatja magát a képviselő-testület Jászberényben. Arról döntött ugyanis a helyi Fidesz-frakció, hogy támogatja Gedei József (DK) ezzel kapcsolatos beadványát. Ezzel megnyílt az időközi választás megtartása előtt az út, a többség ennek megszavazásához immár adott lesz - írja a Magyar Narancs.

Megalakulása óta patthelyzet a jászberényi önkormányzati képviselő-testületben, ezért már többször is felmerült annak lehetősége, hogy oszlassa fel magát. A jászberényi testületben egy mi hazánkos, hét fideszes és elvileg hét ellenzéki képviselő ül, a DK-s Gedei József azonban többször is a Fidesszel szavazott együtt - írja a lap.

Korábban a Fidesz és maga a jobbikos polgármester, Budai Lóránt sem zárkózott el a testület feloszlatása előtt, de végül ez soha nem valósult meg. Legutóbb azonban váratlan helyről jött az oszlatás lehetősége, mégpedig éppen Gedei József kezdeményezte, hogy tegyék meg ezt a lépést. Persze már ezt a javaslatot is jelentős vita követte, már azt is többen vitatták, hogy Gedei egyedül kezdeményezhet-e ilyet - teszik hozzá.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató