2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Lengyel lap: Beata Szydlo kiállt Magyarország és Lengyelország mellett Brüsszelben

Erős kérdéseket fogalmazott meg felszólalásában Lengyelország volt miniszterelnöke.

„Az Európai Uniónak támogatnia kell a demokráciát és a jogállamiságot. De ezeket a szavakat elsősorban liberális és szocialista frakciók, a német és francia politikusok mondják, akik a törvény, a jogállamiság és a demokrácia állítólagos megsértésére hivatkoznak Lengyelországban vagy Magyarországon” – idézte Beata Szydlo Európai Parlamentben elhangzott felszólalását a Wpolityce című lengyel lap.

Bővebben a vitáról itt!

„Milyennek is kellene lennie ennek a demokráciának?” – tette fel a kérdést Szydlo. „Olyan demokráciának kell lennie, mint amilyennek Németország akarja? Hogy fogadjam Weber elnök szavait, aki Donald Tusk támogatásáról beszél, és így avatkozik bele a lengyelországi választási kampányba?” – idézte fel az EP-képviselő. 

„Olyan demokráciának kell lennie, amely tiszteletben tartja a tagállamok polgárainak politikai döntéseit?

Milyen jogállamiságról beszélünk egyáltalán?

Arról a jogállamiságról van szó, amely tiszteletben tartja az egyes tagállamok alkotmányait és elveinket, szerződéseinket?” – feszegette a vitatott témát Szydlo.

„Ez jó Németországnak, Franciaországnak vagy a gazdagabb embereknek, akik rá akarják erőltetni a világról és Európáról alkotott víziójukat másokra?” – fogalmazott Lengyelország volt miniszterelnöke, a jelenleg EP-képviselőként dolgozó Beata Szydlo. 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató