2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Harry herceg gyerekei nem kapják meg az „Ő Királyi Fensége” címeket

III. Károly döntött unokái sorsáról.

Harry herceg és Meghan Markle gyerekei nem kapják meg az „Ő Királyi Fensége” (His/Her Royal Majesty) címeket. Az elutasítás újra nyithatja a királyi családon belüli mély szakadékot, ami II. Erzsébet halála után éppen kezdett volna begyógyulni.

Harry apja, az újdonsült III. Károly király csak abba egyezett bele, hogy kaliforniai születésű unokáinak, a 3 éves Archie-nak és az 1 éves Lilibetnek hamarosan hercegi és hercegnői címeket adományoz – írja a Sun.

Károly azt azonban elutasította, hogy „Őfelsége” néven nevezzék őket. Ezt a címet – és a vele járó privilégiumokat – szüleik is elveszítették, miután 2020-ban szakítottak a királyi családdal és elköltöztek az Egyesült Királyságból.

Azért nem használhatják a HRH címet, mert nem »dolgozó királyi családtagok«.”

A szakítás ellenére Harry és Meghan ragaszkodtak ahhoz, hogy gyermekeik felvehessék a HRH címet, és most mélyen csalódtak, hogy ez nem lehetséges. Meghan az Oprah Winfrey-nek adott nagy vihart kavart interjúban arra utalt, ez a kiutasítás faji hovatartozás miatt történhetett.

Arra panaszkodott, hogy aggasztó volt számára, amikor kiderült a család „első színesbőrű tagja nem kapja meg ugyanolyan címet, mint a többi unoka”. Így Archie és Lilibet megszólítása továbbra is csak Master és Miss a hivatalos öröklési sorrendben, ahol egyébként a hatodik és hetedik helyen állnak a trónöröklési sorban.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató