2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kocsis Máté elsőre viccnek hitte, hogy Gyurcsányék árnyékkormányt alakítanak

Még a legtapasztaltabb politikusokat is meglepi a baloldal pofátlansága. 

Kiderült, hogy nem vicc. Először azt hittem, amikor ma Gyurcsányék bejelentették, hogy árnyékkormányt alakítanak, ez valami poén. (Molnár Csaba paródiába illő Gyurcsány-majmolása ezt a hitet csak erősítette. Egészen szürreális volt.)

Azóta meg csak telnek-múlnak az órák, és egyre inkább úgy fest, ezt teljesen komolyan gondolják. (Még mindig várom a DK cáfoló közleményét, de nem jön.) Bizonyára sokan tűnődnek azon, mégis hogyan gondolják Gyurcsányék néhány hónappal az irtózatos pofon után, amit a választóktól kaptak, hogy úgynevezett árnyékkormányt alakítanak – írja Facebook-oldalán Kocsis Máté.
 
Ha feltételezzük, hogy tényleg nem vicceltek (most már úgy fest), akkor próbáljuk megérteni a helyzetet!

Jelenleg Gyurcsány pártja a legerősebb, legszervezettebb, legütőképesebb politikai közösség a baloldalon, amelyik jelen pillanatban is “készül”. Igen, a kormányzásra, és nem a süllyesztőbe.
Ez azt jelenti, hogy olthatatlan hatalomvágya odáig vitte a bukott miniszterelnököt, hogy az asszonyt előretolva megpróbálja újra. “Így vagy úgy”, ahogy fogalmazott még a múlt héten. Abban reménykedik, hogy ha netán valamiért idő előtt menne a jelenlegi kormány (nem fog), akkor ő és az emberi azonnal beülhetnek a helyükre. Elég csak elképzelni is, hogy ez mit jelentene a mostani európai válság kellős közepén. Megszorítások, adóemelések, családok kifosztása. Mindenki ismeri a módszereiket – értékelte a baloldal törekvését a képviselő.
 
Holnap lesz az őszödi hazugságbeszéd kiszivárgásának évfordulója. Szimbolikus, hogy épp mostanra időzítette Gyurcsány az árnyékormány megalakítását, de legalább mindenkinek módja lesz visszaemlékezni, milyen is volt, amikor ez az alak belehazudott egy nemzet “arcába”. Amikor megverette a honfitársait, amikor lovasrohamot vezényelt ellenük. Aztán meg tönkretette az országot, és megbukott. A magyarok a saját bőrükön tapasztalták meg, milyen egy Gyurcsány-kormány: mindent elvettek. Nyugdíjat, bért, családtámogatásokat.

Most meg árnyékkormányt alakít. Nem vicc

– írja Kocsis.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató