2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Donáth rottyon: ez csak időhúzás, a kormány meg fogja kapni az EU-s pénzeket

A Facebookon picsog a momentum hazaárulója.

„Hol vannak már az EU-s pénzek? Az Európai Bizottság ma 3 ezer milliárd forint Magyarországnak járó uniós forrás befagyasztását kezdeményezte, de hagyott menekülőutat a magyar kormánynak: ha két hónap alatt teljesíti a vállalásait, akkor eltekintenek a büntetéstől.

Mondjuk ki az igazságot: az Európai Bizottság mai bejelentése fenyegetésnek látszó időhúzás, melynek végén a kormány meg fogja kapni az EU-s pénzeket. A Bizottság feltételei teljesíthetők, és ahogy korábban jósoltam, nem fogják alapjaiban megrengetni a NER rendszerét.

A 3000 milliárdos büntetés így csak a médiának és a közvéleménynek szóló bizonygatása annak, hogy szigorúan veszik a magyar kormány 12 éve tartó lopásait. A valóság az, hogy az uniós támogatások ennek a hercehurcának a befejeztével végül többé-kevésbé hiánytalanul meg fognak érkezni.

A Bizottság gyengekezűségén nem érdemes szörnyülködni. Hiszen nem az EU fogja helyettünk megdönteni a NER-t.
Helyette van itt egy sokkal nagyobb probléma. Az, hogy egyelőre senki sem tudja pontosan, mikor jönnek már meg végre ezek az EU-s pénzek, amik még mindig nincsenek a láthatáron. Pedig az üres államkasszának és a leálló magyar gazdaságnak most lenne óriási szüksége rájuk. Azt pedig senki sem tudja, hogy ténylegesen mikor indulnak majd meg a kifizetések. Hol vannak már az EU-s pénzek? Ez most a legfontosabb kérdés egy gazdasági válság közepén.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató