2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

FeGyőr: Most omlik rá a magyarokra 12 év hazugságainak, lopásainak és felelőtlenségének az ára

A Momentum bukott elnöke a Facebookon írt.

„Múlt héten jelentette be a német kormány a 65 milliárd eurós antiinflációs jóléti csomagját, melynek részeként megemeli a családi pótlékot, a lakhatási segélyt, és egyszeri több száz eurós rezsitámogatásban részesíti a családokat. Az újonnan felálló brit kormány néhány nappal ezután jelentette be, hogy egyik első intézkedéseként két évre befagyasztja a lakossági energiaárakat az Egyesült Királyságban. Az osztrákok is közölték, hogy másfél évre ársapkát vetnek ki az áram árára. A csehek tegnap este jelentették be ugyanezt. Az EU közben az energiacégek megadóztatását tervezi, hogy letörje a Putyin zsarolása által felvert energiaárakat.

Miközben Európa országai sorra jelentik be a jóléti antiinflációs csomagokat, Magyarországon ennek éppen az ellenkezője történik. Nálunk az Orbán-kormány a családok megélhetése szempontjából legnehezebb téli időszak előtt engedi el az eddigi inflációellenes intézkedéseit, a rezsicsökkentést és az árstopokat.

Hogy miért történik mindez? Mert elfogyott a pénz. Elszórták, felélték. Magyarországon azért súlyosabb a válság, mint Európa többi részén, mert az arra fordítható pénz egy részét már a választás előtt elszórták, a másik részéhez pedig nem férnek hozzá, mert megvonták tőlük Brüsszelben a rendszerszintű korrupció miatt.

Két párhuzamos válság zajlik ma Magyarországon. Egyrészt egy külföldről beszűrődő energiaválság, másrészt egy belföldi megélhetési válság, amit az Orbán-kormány felelőtlensége és korrupciója okozott. A kormány trükkje az, hogy az előbbit arra használja, hogy az utóbbiban játszott felelősségét elfedje. Úgy tesz, mintha a nemzetközi válság okozná azokat a gazdasági bajokat, amiket valójában ő maga okozott."

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató