2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Donáth nekiment a Dobrev-féle árnyékkormánynak

A Momentum EP-képviselője komoly kritikákat fogalmazott az ellenzékkel kapcsolatban.

„Magyarország következő kormányában bárkinek helye lehet, aki egyetért közös céljainkkal. Így többek között például Orosz Annának, vagy épp Hadházy Ákosnak is” – írta Donáth Anna közösségi oldalán.

Majd azzal folytatta, hogy „Magyarország következő kormánya nem ma és nem holnap fog felállni. Ezért a tagjairól sem ma fog döntés születni”. „A választók 5, 10 vagy akár 15 százalékának támogatása ugyanis nem elegendő ahhoz, hogy leváltsuk ezt a kormányt.

Egy kisebbség – legyen az bármilyen erős, ha kisebbség – nem fog kormányt váltani”

– hangsúlyozta a Momentum EP-képviselője.

„Nem áll választói többség a jelenlegi ellenzék mellett”

„Április 3-án világos üzenetet kaptunk. Nem áll választói többség a jelenlegi ellenzék mellett” – szögezte le Donáth.

„Nem tartották sem elég hitelesnek, sem elég meggyőzőnek ezt az alternatívát. A többség támogatása nélkül pedig csak a vesztesek között lehet valaki a legerősebb. Egy új többség megteremtésére csakis egy megújulás révén lesz képes az ellenzék. Meg kell újulni szellemileg, szervezetileg – és a politikusok szintjén is” – sorolta a Momentum volt elnöke.

„Hogyan várhatnánk, hogy majd beállnak egy olyan ellenzék mögé, ahol a többséget a 2010 előtti letűnt korszakhoz kötődő személyiségek alkotják?” – tette fel a kérdést Donáth Anna.

„Vannak, akik úgy gondolják, egyedül is képesek lesznek megdönteni ezt a kormányt. Sőt: már most készen állnak rá”

– a momentumos politikus itt vélhetően a DK által grundolt árnyékkormányra utalhatott.

„Új többséget építünk”

Ezért mi a Momentumban úgy döntöttünk: új többséget építünk – húzta alá az ellenzéki politikus.

„Mert mi hiszünk abban, hogy a választókat nem kell hitegetni, átverni és illúziókkal etetni ahhoz, hogy jó irányba vezessük ezt az országot. Hiszünk az őszinte beszéd erejében. És hiszünk abban, hogy ki kell mondanunk az igazságot akkor is, ha fáj. (...) egy olyan programot, olyan ajánlatot és olyan csapatot teszünk majd le a magyar emberek elé, ami egy tényleges többség támogatását élvezi. Mi erre vállalkozunk. Ha segíteni szeretnél, csatlakozz a Momentum Mozgalomhoz, és kapcsolódj be a munkába!” – zárta gondolatait Donáth Anna.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató