2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Félelmetes új törvényeket fogadtak el az oroszok: ezek után könnyen bedurvulhat a háború

A mai napon az orosz Parlament (Duma) több törvényjavalatot is elfogadott, melyek egy esetleges hadiállapot ideje alatt elkövetett bűncselekmények retorzióját szigorítják. Mindemellett arra is készülnek, hogy hivatalosan is elcsatolják Luhanszkot, Donyec megyét és Herszont Ukrajnától.

Az új törvények illetve a területek elcsatolásának terve azért aggasztó, mert ezek mind egy hadiállapot lehetőségét mutatják.

Mint az köztudott, az Ukrajnában dúló harcokat az oroszok jelenleg nem ismerik el háborúként, hanem különleges katonai műveletnek "becézik".

Ezzel a kommunikációs fogással tartanak távolságot a keleti harcoktól. Ha azonban a területeket végleg el akarják csatolni, akkor "a Kremlnek az orosz katonai előírások alapján hadüzenetet kell küldenie Ukrajnának és mozgósítást kell hirdetnie" - írja a Portfolio.

A hadüzenet és a mozgósítás lehetőségének gyanúját erősítik az újonnan elfogadott törvények is, amik ugyebár kizárólag akkor lesznek érvényesek, ha Oroszország hadban áll.

Szaharovóban elkezdik fogadni a külföldieket, hogy szerződéssel szolgáljanak a hadseregben

Ebben a központban a moszkvai kormány a védelmi minisztériumot segítő infrastruktúrát fog telepíteni - mondta Szergej Szobjanyin.

"A városi szolgálatok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szerződések megkötése a lehető legkényelmesebb legyen a polgárok számára" - tette hozzá a polgármester. 

Korábban az Állami Duma elfogadta az orosz állampolgárság megszerzésének egyszerűsítéséről szóló törvényt azon külföldiek számára, akik éves szerződést kötöttek az orosz fegyveres erőknél való szolgálatra.

Mindez akkor történt, amikor Oroszország a büntető törvénykönyvében különböző mozgósítási és háborús törvényeket igazított ki - írta a RIA Novosztyi.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató