2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Levideózták, ahogy Justin Trudeau a Bohemian Rhapsodyt énekli Erzsébet királynő temetése előtt

A Twitteren megosztott videó szerint a kanadai ultraliberális miniszterelnök egy londoni szállodában, egy zongora mellett állva énekelte el a Queen Bohemian Rhapsody című számát. A videót szeptember 17-én, szombat este készítették, két nappal II. Erzsébet brit királynő temetése előtt.

Sokan kritizálták, amiért szerintük ezzel tiszteletlen volt, végül Justin Trudeau szóvivője annyival magyarázta a történteket, hogy közölte, „a szombati vacsora után a miniszterelnök csatlakozott egy kis összejövetelhez a kanadai delegáció tagjaival, akik azért gyűltek össze, hogy tisztelegjenek Őfelsége előtt”.

Andrew Coyne, a Globe and Mail rovatvezetője Twitteren úgy fogalmazott, „a »kínos« még csak meg sem közelíti ezt”, majd hozzátette; „ő a miniszterelnök, nyilvános helyen, a királynő temetése előtt. És így viselkedik?”. Vivian Bercovici, Kanada volt izraeli nagykövete azt írta, Justin Trudeau-nak „fel kellene nőnie”, Emmett Macfarlane, az ontariói Waterloo Egyetem politológia docense pedig azt írta Twitteren, hogy ez „fasorban sincs az összes kínos dologhoz képest, amit Justin Trudeau mondott és tett”.

Hasonlóan viselkedett az amerikai elnök is, a nevetgélő Joe Bidenről tegnap írtunk.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató