2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ursula, szlává ukrainyi és a chipek

A múlt héten Strasbourgban szólalt fel az Európai Bizottság elnöke.

Von der Leyen kék-sárga ruhában szláváukrajinyi-zett egyet, a helyszínen hallgatta őt Zelenszkij felesége, Olena is.

 

Talán nem is ez volt a legborzasztóbb részlete a beszédének... pedig azt is mondta, hogy az európaiak küldjék a rezsiszámlákat Putyinnak.

Nem vicc, ezt jelentette ki Strasbourgban.

Arról bezzeg nem beszélt, hogy az európai embereknek meg kell majd fagyniuk, mert a kontinensnek nélkülöznie kell az orosz energiahordozókat. De, ez még nem minden.

 

Ursula egy ukrán népmesét is előadott az Európai Parlamentben:

"Oroszország pénzügyi szektora agóniában van. Az orosz bankok háromnegyede számára elvágtuk a nemzetközi piacokhoz való hozzáférést. Csaknem ezer nemzetközi vállalat hagyta el az országot.

Az autógyártás háromnegyedével esett vissza a tavalyi évhez képest. Az Aeroflot a földön tartja a gépeket, mert nem maradtak pótalkatrészek.

Az orosz hadsereg mosogatógépekből és hűtőszekrényekből vesz chipeket, hogy megjavítsa a haditechnikai eszközeit, mert elfogynak a félvezetők. Az orosz ipar a földön fekszik.

A Kreml intézkedései miatt Oroszország gazdasága a feledés homályába merült. Ez az ára a halál és pusztítás nyomának, amelyet Putyin háborúja hagyott maga után. És itt szeretnék tisztázni egy tényt - a szankciókat fenntartjuk" - mondta az Európai Bizottság elnöke.

Ezt azért már nehéz nevetés nélkül kibírni...

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató